VAO QUESTION AND ANSWERS 2011 | tnpsc | vao questions





31. The world famous wall paintings of the Guptas are found at
குப்தர்களின் உலக புகழ்பெற்ற சுவர் ஓவியங்கள் காணப்படும் இடம்  

Answer: Ajantha
அஜந்தா





32. The volume of a cone with radius 7cm and height 24 cm is
7   செ. மீ ஆரமும் 24 செ. மீ . உயரமும் கொண்ட கூம்பின் கன அளவு  
Answer: 392



33. The early Vedic period is known from
முன் வேதகலத்தை பற்றி அறிய உதவுவது 
Answer: The rig veda
ரிக் வேதம்


34. Find the meaning of the underlined word:
Mudhu Mozhi Kanchi
பின்வரும் அடிகோட்டிட்ட சொல்லின் பொருள் :
முதொமொழிக் காஞ்சி

Answer: Jewel 
அணிகலன் 


35.'Garibi Hatao' means
கரீபி ஹட்டா என்பதன் பொருள் 

Answer: removal of poverty
வறுமை அகற்றல் 



36. A cheque in circulation for more than six months is called

ஆறு மாதத்திற்கு மேலாக உள்ள காசோலையை பின்வருமாறு அழைக்கபடுகிறது 
Answer: stale cheque
காலக்கெடு முடிந்த காசோலை




37. During the period of Kaniskha, Buddhism had split into

கனிஷ்கர் காலத்தில் புத்த மதம்
Answer: two branches
இரண்டாக பிரிந்தது 



38. The sum to two numbers is 60 and their difference is 8. The numbers are
இரு எண்களின் கூடுதல் 60 . அவற்றின் வித்தியாசம் 8 எனில் அந்த எண்கள் . 

Answer: 34 , 26  





39. Dowry Prohibition Act was passed in the year
வரதட்சணை தடுப்பு சட்டம் இயற்றப்பட்ட ஆண்டு 

Answer: 1961  


40. The breaking waves are called
கடலோரங்களில் உடைந்து சிதறுகிற அலை எவ்வாறு அழைக்கபடுகிறது?

Answer: kujarath
குஜராத் 


31 to 40 of 200