TNPSC VAO Answer Key 2011 for A, B, C, D series question papers | vao question paper in tamil - 2011

PAGE 8


71.  Example for killed vaccines is
கொல்லப்பட்ட தடுபூசிகளுக்கு உதாரணம் 
Answer:  Cholera vaccine


72. The least count of vernier callipers is
வேர்நியர் அளவின் மிசிற்றளவு 
Answer:  0.01 mm


73. What are the constituents of bronze?
வெண்கலத்தின் இயைபு?
Answer:  Copper and tin


74. The value of 1+tan2 0 is
1+tan2 0 -ன் மதிப்பு  
Answer:  sec2 0


75. India is following
இந்திய பின்பற்றும் ஆட்சிமுறை 
Answer:  Parliamentary Democracy


76. The first railway line was laid between
முதல் இருப்புபதை 1853 - ஆண்டு ...........க்கு இடையில் நிறுவப்பட்டது 
Answer:  Bombay and Thane


77. The Danish founded a factory at
டானியர்கள் வணிக தலம் அமைத்த இடம் 
Answer:  Tranquebar


78. Khilfat movement was started against the
யாருக்கு எதிராக கிலாபத் இயக்கம் தொடங்கப்பட்டது?
Answer:  British Government


79. The author of 'Kuil' magazine was
'குயில்' இதழின் ஆசிரியர்?
Answer:  Bharathidasan


80. Which is called the Manchester of India?
இந்தியாவின் மன்செஸ்டர் என்றழைக்கபடுவது ?
Answer:  Mumbai


71 to 80 of 200