vao exam 2011| vao exam question with answers free download |Free Vao Exam Model Questions Downloads

PAGE 7


61. Who was parised as "Minnanar Vanangum Deivam"?
'மின்னனார் வனுக்கு தெய்வம்' என குறிப்பிட்ட நபர் 
Answer:  Wife of Kusela

62. The construction of Qutb-Minar was started by
குதுப்மினரை கட்ட தொடங்கியவர் 
Answer:  Qutb-ub-din-Aibak

63. In Tamil Nadu there is a .......... tier system of Rural local government
தமிழ்நாட்டில் பின்வரும் வகையிலான .... கட்ட கிராம உள்ளாட்சி அரசு செயல்படுகிறது 
Answer:  three

64. Tamil Nadu is.....in geographical area among the states of the Indian Union
இந்தியாவில் உள்ள மாநிலங்களில் பரப்பளவின் அடிப்படையில் தமிழ்நாடு ....இடத்தை வகிக்கிறது 
Answer:  Eleventh
65. According to 2001 Census, India's population was
2001-ம் ஆண்டு மக்கள் தொகை கணக்கெடுப்பின்படி இந்திய மக்கள் தொகை 
Answer:  1.027 billion


66. The stepping stone for the progress of the society is
சமுதாய முன்னேற்றத்தின் விலை நிலம் 
Answer:  School
67. Simple interest for Rs. 5000 at the rate of 5% for 2 years
ரூ. 5000௦ க்கு 5 % ஆண்டு வட்டி விகிதத்தில் 2  ஆண்டுகளுக்கு தனி வட்டி 
Answer:  Rs.500

68. The ultraviolet rays from the sunlight cause
சூரிய ஒளியின் புற உதக் கதிர்களால் ஏற்படும் புற்றுநோய் 
Answer:  skin cancer


69. Which is not a simple fruit?
எது தனிக் கனி அல்ல?
Answer:  Polyalthia


70. One a.m.u. is equal to
ஒரு a.m.u. என்பது எதற்கு சமம்?
Answer:  931 MeV

61 to 70 of 200