VAO EXAM 2011 EXAM RESULT | vao 2011 questions and answers

PAGE 6


51. Match List I with List II correctly and select your answers using the codes gives below:
a) Electrovalent bonding  ---1. NH3, BF3
b) Co-ordinate bonding  ----2.  2,8,8
c) Ca2+                       -----3. 2,8
d) Mg2+              ------4. Polar bond.


பட்டியல் I   மற்றும் II  உடன் பொருத்தி, கிழே கொடுகபட்டுள்ள குரிஎடுகளை கொண்டு சரியான விடையை தேர்ந்தெடு:
a ) அயனி பிணைப்பு -  1 .  NH3, BF3
b) ஈதல் பிணைப்பு ----2.  2,8,8
c) Ca2+                       -----3. 2,8
d) Mg2+              ------4. முனைவு பிணைப்பு 


Answer:  4 1 2 3




52. The G.C.D. of 3 and 6 is
3 மற்றும் 6 -ந மி.பெ.வ
Answer:  3


53. The District Judges  are appointed by the
மாவட்ட நீதிபதிகளை .......நியமிக்கிறார்
Answer:  Governor


54. The earth is inclined at an angle of
புவியின் அச்சு ....சாய்ந்துள்ளது.
Answer:  23 1/2'


55. Special locomotory organ is absent in
நகர்வதற்கு உரிய சிறப்பு உறுப்பு இதில் இல்லை
Answer:  Corals


56. Mukkurthi National Park in Niligiri Hills is the sanctuary for
நீலகிரி மலையில் உள்ள முக்குருத்தி தேசிய பூங்கா ..... க்கான சரணாலயம் ஆகும்.
Answer:  Tiger




57. In 1995 World Women's Conference was held at
1995 -ம ஆண்டு உலக பெண்கள் மாநாடு நடந்த இடம்
Answer:  Beijing


58. The mode of 7,4,5,1,3,4,6,7 is
7,4,5,1,3,4,6,7 இன் முகடு
Answer:  7


59. The black cotton soils are found extensively in the district of
கருப்பு பருத்தி மண் அதிக அளவில் காணபடுகிற மாவட்டம்
Answer:  coimbatore


60. Reserve Bank of India acts as the banker and the agent of the
இந்திய ரிசெர்வே வங்கி, வங்கியாராகவும் முகவராகவும் செயல்படுகிறது 
Answer:  Government of india


51 to 60 of 200