VAO QUESTION AND ANSWERS 2011 | vao questions free download




41. The Operation Flood Programme relates to
'ஆபரேசன் பிளட்' என்ற திட்டம் எதனுடன் தொடர்புடையது?

Answer:  milk production development

42. The Andes mountain range is located in
ஆண்டிஸ் மலைத்தொடர் அமைந்துள்ள இடம்
Answer:  south America


43. The state which ranks first in per capita income is
தலா வருமானத்தில் முதலிடம் வகிக்கும் மாநிலம்
Answer:  punjab


44. Incience of "Yeasu Kaviyam" was held at
இயேசு காவியத்தின் நிகழ்வுகள் நடந்த இடம்
Answer:  Jerusalem


45. Vellore Sepoy Mutiny was fought in
வேலூர் சிப்பாய் கழகம் நடைபெற்ற ஆண்டு
Answer:  1806.A.D


46. Which equation had  y=4 as solution?
y   = 4  என்பதை தீர்வாக கொண்ட சமன்பாடு
Answer:  y+3=7


47. Two prominent leaders of Punjab were arrested in connection with the hartal against Rowlatt Act. They are
ரௌலட் சட்ட எதிர்ப்பு போராட்டத்தில் பஞ்சாபில் கைது செயபட்ட இரு முக்கிய தலைவர்கள்
Answer:  Satyapal and Saifuddin Kichloo


48. Large number of jute mills are found on the banks of the.......river.
...........நதிக்கரையில் அதிக அளவில் சணல் தொழிற்சாலைகள் காணபடுகின்றன. 
Answer:  Hoogly


49. The Samarasa Suttha Sanmarga Sangam was founded by
சமரச சுத்த சன்மார்க்க சங்கம் - தோற்றுவித்தவர்
Answer:  Vallalar


50. Rajya Sabha members are elected for a period of
ராஜ்ய சபா உறுபினர்களின் பதவிக் காலம் 
Answer:  six years




41 to 50 of 200