VAO Questions | cell theory was propounded by? VAO | branches of which tree appear on the un flag? | VAO Questions |


1. Who bagged  two Oscar awards for the film 'Slumdog Millionaire'?
'ஸ்லம் டாக் மில்லியனர்' என்ற திரைப்படத்திற்காக இரண்டு ஆஸ்கர் விருதுகளை பெற்றவர் 

Answer:  A.R. Rehman
A.R. ரெஹ்மான் 


2. Who received the Padma Bhushan award for social work in 2009?
2009 -ம ஆண்டின் சமுக பணிக்க பத்ம பூசன் விருது பெற்றவர்  


Answer: Sarojini Varadappan

சரோஜினி வரதப்பன் 


3. Who was the President of India during the year 2002-2007?
2002  - 2007   ல் இந்தியாவின் ஜனாதிபதியாக இருந்தவர் ?


Answer: A.P.J. Abdul Kalam
எ.ப.ஜ. அப்துல் கலாம் 


4. Mahathma Gandhi National Rural Employment Scheme was introduced in the year?
மகாத்மா காந்தி தேசிய ஊராக வேலைவாய்ப்பு திட்டம் நடைமுரைபடுதபட்ட ஆண்டு?

Answer: 2007



5. The first totally literate district in india is
இந்தியாவின் முதல் முழு கல்வி அறிவு பெற்ற மாவட்டம் ?
Answer: Ernakulam in Kerala
எர்னாகுளம் கேரளா 

6. The first Indian woman who travelled in American space shuttle, Columbia was
அமெரிக்க விண்கலம் கொலம்பியாவில் பயணம் செய்த முதல் இந்திய பெண் 
Answer: Kalpana Chawla
கல்பனா சாவ்லா 

7. The first woman DGP in Tamil Nadu is
தமிழ் நாட்டின் முதல் பெண் காவல்துறை தலைவர் 
Answer: Lathika Saran
லத்திகா சரண் 

8. World's fifth most powerful Indian woman is business is
வாணிபத்தில் உலகில் ஐந்தாவது இடத்தை பெற்றுள்ள திந்திய பெண் 
Answer: Indira Nooyi

இந்திரா நூயி 

9. 20th Commonwealth Speakers Conference was held at
20   காமன்வெல்த் நாடுகளின் சபை நாயகர்கள் மாநாடு நடைபெற்ற இடம் 
Answer: New Delhi
நியூ டெல்லி

10. Branches of which tree appear on UN flag?
இ.நா. வின் கொடியில் எம்மரத்தின் கிளைகள் இடம் பெற்று உள்ளன?
Answer:  Olive
அலிவ்

1 to 10 of 200
PAGE -1