VAO QUESTION AND ANSWERS 2011 | VAO questions |free download 2011 vao question and answers

PAGE-3

21.Insulin is a / an
இன்சுலின் என்பது 
Answer: vaccine
தடுப்புசி




22.The first known metal to man is
மனிதன் அறிந்த முதல் உலோகம் 
Answer: Copper
தாமிரம் 


23.Formation of red blood cells in a normal human adult occurs in
மனிதனில் இரத்த சிவப்பு அணுக்கள் உருவாகும் இடம் 
Answer: bone marrow
எலும்புத் மஜ்ஜை




24.The melting point of silver is
வெள்ளியின் உருக்கு நிலை 
Answer: 961'C




25.18 ct contains ....................% weight of gold.
18   காரட்டில் உள்ள தங்கத்தின் எடை சதவிதம்
Answer: 75%




26.The cube root of 512 is
512 -ன் கனமூலம் 
Answer: 8




27.The First president of India was
இந்தியாவின் முதல் குடியரசு தலைவர்
Answer: Rajendra Presad




28.The main aim of non-co-operation movement was
ஒத்துழையாமை இயக்கத்தின் முக்கிய நோக்கம் 
Answer: to attain Swaraj
சுய ராஜம் பெறுவது 


29.Bauxite is an ore of
Answer: Aluminium
அலுமினியம் 




30.The headquarters of World Trade Organisation is at
Answer: New Yark
நியூ யார்க் 




21 to 30 of 200